Het veerpont Scheid-Rehbach

Tussen Rehbach en het schiereiland Scheid vaart sinds begin april 2008 een veerpont. Op dit pontje zijn  wandelaars en fietsers hartelijk welkom:door de weeks van 11-17 uur en in het weekeinde van 10-18 uur, elk uur of na telefonisch verzoek (tel. 01520/9721564)
Extra oversteek ook buiten de gebruikelijke vaartijden.http://www.edersee-faehre.de/

Pleziervaartocht Edersee

„Een boottocht over het meer, dat is leuk.....“op de ultra-moderne passagiersboten „Stern von Waldeck“ en „Ederseestar“ van de Personenschiffahrt Edersee. Afhankelijk van de waterstand kan het hele meer bevaren worden, maar ook bij een kortere route kunt u genieten van het prachtige landschap dat dit meer heeft te bieden. U kunt op beide schepen lunchen of koffie met gebak consumeren. Op beide boten wordt ‘s middags koffie met gebak aangeboden. Vaartijden, prijzen en verdere informatie over de belevenisvolle tochten op de Edersee vindt U in onze brochure. Deze is verkrijgbaar bij de Personen Schiffahrt Edersee of bij de Edersee Touristic en bij veel verblijfsadressen.De vaartijden vindt u vanzelfsprekend ook op de website van „Personenschifffahrt“ .Van Goede Vrijdag tot/met  Tweede Paasdag gelden de vaartijden van het hoogseizoen.

Personenschifffahrt Edersee, Ederseerandstraße 8 b, 34513 Waldeck
Tel. 05623-5415, Fax 05623-5149,
www.personenschiffahrt-edersee.de,
personenschiffahrt-edersee(at)t-online.de

Het veerpont van Asel en Asel zuid

Van de vroeger voorhanden drie pontjes, die aanlegden bij de overstroomde of verdronken dorpen, is er nog maar een overgebleven, die van Asel. Het nieuwe pontje (bj. 2001) is voorzien van boeglandingskleppen en kan per keer 11 mensen met fietsen overzetten. Voor degene voor wie helemaal het meer rond te ver is, vindt hier een interessante mogelijkheid om af te korten. Ook voor wandelaars van de boshelling (beklimming?) is dit een ideale verbinding. Het pondje vaart van pasen (of begin april) tot midden oktober, zolang  het waterpeil het toelaat. Tussen 09.00 tot 17.00 uur kunt u overgezet worden, gewoon even bellen, of op afspraak bij de veerman. Bij mooi weer in de zomer wordt ook langer gevaren. Pontje Asel: tel. 05635-608

Aktuele informatie: Vanwege de lage waterstanden moest het veerverkeer gestaakt worden.

360° panorama foto's

Klik op de thumbnails. Aangezien de panorama’s om kwaliteitsredenen tot 3 MB groot zijn, moet u beschikken over een snelle internetverbinding.

Klik voor groot formaat op de foto
Pleziervaartocht Edersee
Het veerpont van Asel en Asel zuid